Zuid-Nederlands kampioenschap voor jeugd tot 12 jaar

Zaterdag 22 oktober verzamelen zich weer 300 kinderen met ouders en vaak ook de grootouders in de vaste sporthal te Gilze.

Podium-002.jpg

Toen we uiteindelijk draaiden, werd het weer een geweldige dag. Goed judo, lekkere sfeer en weer heel veel volwassen mensen om al die kinderen in de gaten te houden, te begeleiden, ter vertellen hoe goed ze waren, of hoe geweldig ze hun best hebben gedaan.
Kijk hier voor de foto’s
Lees verder

Joke Smit overleden

Op 21 oktober 2016 is Joke Smit op bijna 90-jarige leeftijd overleden. Joke was in 1957 begonnen met JBN vrijwilligerswerk in het district, en tot 2013 (!) is zij in functie gebleven. Met die 57 jaar aan vrijwilligers werk heeft zij een unieke, indrukwekkende, prestatie neergezet. Vooral in de jaren 60 en 70 heeft Joke als inspiratie gediend voor veel dames die de weg naar het judo gingen bewandelen. In 1976 was het voor het eerst dat er een groot, internationaal, Dames Tiener toernooi werd georganiseerd. Samen met 2 andere dames was Joke de initiatiefneemster voor dit evenement. Vandaag de dag is dit judo toernooi uitgegroeid tot een van de grootste tiener toernooien ter wereld: het Matsuru Dutch Open Espoir toernooi met 1900 deelnemers.joke-smit-0005

Als dank voor haar grote inzet is Joke zowel als JBN bondsridder met het gouden ereteken én als ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. Een kleine, onverstoorbare, judoka is van ons heengegaan. joke-smit-0006

Weegtijden DK Jeugd

Zaterdag 22 oktober vindt in Gilze het jaarlijkse districtskampioenschap Judo voor de -8, -10 en -12 jarigen plaats. Kijk hier voor de weegtijden. Om te kunnen controleren of de juiste judoka op de weging verschijnt, is het voor iedere judoka verplicht om het JBN paspoort, met een goedgelijkende foto, te laten zien. Iedere deelnemer moet minstens gele band hebben. Tenslotte: COACHES LET OP! Er ligt een nieuwe vloer in de sporthal. Dit betekent dat niemand meer in de zaal mag met straatschoeisel. Zorg dus voor vervangende schoenen of slippers.