Vier Bondskampioenen tot 15 jaar voor Zuid-Nederland

In de Omnisport hal in Apeldoorn zijn zaterdag 12 maart 2016 de wedstrijden om het bondskampioenschap tot 15 jaar gejudood.
Een prachtige hal waar het publiek wel wat verder weg zit van de wedstrijdmat.

Indy-Gotschalk

Indy Godschalk

Indy Godschalk pakt het kampioenschap in de klasse -36 kg. In de finale versloeg zij de Zuid-Hollandse Fleur de Ruijter.

Joanna-v-Lieshout-44

Joanne van Lieshout

In de klasse-44 kg. is het Joanne van Lieshout die er met het kampioenschap vandoor gaat ten koste van de Oost-Nederlandse Elin Henninger.
Niet alleen de meisjes namen goud mee naar Zuid-Nederland, ook bij de jongens mag Zuid-Nederland twee bondskampioenen bijschrijven.

Laurens-Wilms-42

Laurens Wilms

Laurens Wilms bleek de sterkste te zijn in de klasse -42 kg. De Noord-Hollandse Mats Koolmoes kreeg een vol punt tegen en was daarmee 2e achter Wilms.

Mo-van-Dun-46

Mo van Dun

In de klasse -46 kg. Lukte het Mo van Dun om al zijn tegenstanders te vloeren. In de finale kon ook de Oost-Nederlandse Tim de Vrucht van Dun niet in gevaar brengen en van de gouden medaille afhouden.

Muslim Adashev bereikte in de klasse -60 kg de finale, maar kon daar niet de winst pakken en eindigde als 2e op dit kampioenschap. Zilver dus voor Adashev.
Tenslotte waren er ook nog bronzen medailles voor Lennart Most in de klasse-46 kg en voor Rogan Banai in de klasse -50 kg.

Mooie resultaten voor de Zuid-Nederlandse judoka’s.

Budo Veteranen bijeenkomst in Eindhoven

Zaterdag 9 april 2016, van 13:30 tot ca. 17:30 uur, organiseert de NVWG (Nationale Veteranen Werkgroep), samen met de District Veteranen Werkgroep, voor de tweede keer een budo veteranen bijeenkomst in JBN district Zuid Nederland. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het Essink Sportcentrum, Toon Schroderlaan 2 in Eindhoven. Na ontvangst met koffie belooft het weer een gevarieerde, leerzame, maar zeker ook gezellige middag te worden. Verschillende docenten van naam zullen Judo, Jiu Jitsu en Aikido clinic’s en demo’s verzorgen. Deelname kosten: € 8,00 per persoon, inclusief een consumptie. Dus ben je (veel) ouder dan 18 jaar en wil je eens op een hele andere manier kennis maken met de budo sporten van de JBN, geef je dan op via budoveteranen@gmail.com of kom gewoon op 9 april naar de budo veteranen bijeenkomst in Eindhoven. Klik hier voor de flyer: NVWG bijeenkomst 09-04-2016-flyer.

Zuid Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar

Gilze, zondag 6 maart 2016: Kijk hier voor de foto’s.
Kijk op MijnJBN voor de uitslagen van alle partijen en natuurlijk voor de namen van alle prijswinnaars

De zaal is het met elkaar eens: heel goed judo !
Niet alle deelnemers zijn enorme talenten met heel veel trainingsuren, maar gemiddeld genomen is het genieten vanaf de tribune. Mooi is ook, dat er naast de vaste clubs, die altijd wel een paar deelnemers op een NK hebben, er ook wat kleinere clubs aanwezig zijn. Zij brengen judoka’s mee, die dit niveau prima aan kunnen. MLBL8772 Lees verder