NIEUW: Jeugd Ne-Waza (Groundfight)

Binnen de JBN is Peter Smid medeverantwoordelijk voor het opstellen en internationaal standaardiseren van de wedstrijd regels van het Jeugd Ne-Waza. Uitgangspunt van deze regels is dat er weinig verdedigd kan worden, zodat er veel, veilig en leuk gestoeid en gescoord kan worden. In België worden al met succes veel Groundfight toernooien georganiseerd waar zowel judoka’s als jiu-jitsuka’s aan deelnemen. Er bestaat zelfs al een Belgisch kampioenschap! 

Graag wil JBN district Zuid-Nederland in 2017 het eerste Groundfight toernooi, eventueel samen met een club, gaan organiseren. Om dit mogelijk te maken moeten eerst judo en jiu-jitsu leraren/jeugdleiders instructies krijgen over deze aangepaste wedstrijdvorm op de mat.  Om deze reden is Peter Smid bereid om een drietal trainingen te geven aan judo en jiu-jitsu leraren die interesse hebben in deze nieuwe wedstrijd vorm. Tijdens deze trainingen worden, aan de hand van voorbeelden, situaties uitgelegd die anders zijn dan bij het judo en jiu-jitsu. 

De eerste training is op 23 oktober 2016. van 10 tot 13 uur, in de dojo aan de Romboutsstraat 78 in Made. Alle JBN judo- en jiu-jitsu leraren (en jeugdleiders!) zijn van harte welkom! Deelname aan de trainingen IS GRATIS, dus geef je op via deze link en kijk hier voor de promo film.

groundfight2