Zuid-Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar

Zaterdag  18 februari 2017, sporthal Achter de Tuintjes en het is weer een spannende belangrijke dag voor de judoka’s.

Veel talent hebben we. Veel prachtige ippons, maar ook belangrijk: veel respect voor elkaar. Alle medaillewinnaars hebben zich geplaatst voor het Bondskampioenschap, dat op 11 maart in Tilburg plaats zal vinden. Het heet trouwens Bondskampioenschap en geen Nederlands kampioenschap, omdat we niet op nationaliteit controleren.
Kijk hier voor de foto’s….

Lees verder

Judo scheidsrechter Tjieu Caris koninklijk onderscheiden!

Aan het begin van het districtskampioenschap Judo tot 15 jaar, op 18 februari 2017, neemt opeens burgemeester Boelhouwer van Gilze en Rijen het woord. Hij vraagt een verbaasde Tjieu Caris om naar voren te komen. Tjieu is namelijk vorig jaar gestopt met zijn indrukwekkende scheidsrechter carrière: Tjieu heeft, vanaf 1974, liefst 42 jaar aaneengesloten gescheidsrechterd op judo toernooien van JBN district Zuid-Nederland en op toernooien van vele judo clubs in de regio en ver daarbuiten. MLBK2434

En Tjieu heeft dit kunnen en willen doen tot zijn 83e ! Hiermee is Tjieu niet alleen de scheidsrechter die in ons district het langst actief is geweest, maar hij is ook op afstand de oudste judo scheidsrechter die ooit in ons district op de mat heeft gestaan! En mede dankzij zijn uitstekende communicatieve vaardigheden heeft hij veel respect opgebouwd bij de JBN organisatie, de clubs, de coaches en bij de judoka’s. Om die reden wordt Tjieu, omgeven door familie en vele scheidsrechters, benoemd tot Lid in de Orde van OranjeNassau.

Caris-018

Weegtijden DK-ZN onder 15 jaar

Jongens -15 jaar: Alle gewichten wegen van 08.30 uur tot 09.30 uur.
Meisjes -15 jaar: Alle gewichten wegen van 11.30 uur tot 12.30 uur.
Minimale eis 3e kyu (groene band).
Men moet een geldig Bonds-pas kunnen tonen en
een goed ingevuld JBN-paspoort met een goed gelijkende pasfoto.

Wedstrijd Organisatie Commissie Judo en Jiu-Jitsu