ZN kampioenschap Judo tot 15 jaar.

Op zondag 18 maart 2018 loopt sporthal Achter de Tuintjes al weer vroeg vol met judoka’s, die zich dolgraag willen plaatsen voor een NK, maar eerst willen proberen om de allerbeste van heel Brabant en Zeeland te worden. Er wordt dit jaar gestreden op, maar, 3 matten. Dat is minder matten dan we gewend zijn omdat er ook wat minder deelnemers zijn dan de vorige jaren. Altijd toch een beetje jammer, want ook hier is veel deelnemers leuker, al wordt winnen dan wel wat moeilijker.

Iedereen die een medaille pakt mag op zaterdag 7 april helemaal naar Leek, vlakbij Groningen, om te zien wie de allerbeste van het hele land is. We verwachten ook dit jaar weer wat prijzen, want er wordt weer erg goed judo op de mat gezet.

Het is mooi om te zien, dat zulke jonge judoka’s al zo volwassen met hun sport bezig zijn. Stuk voor stuk pakken ze iedere partij zorgvuldig aan en ook zie je dat er al tactisch gewerkt wordt en het geen kwestie meer is van er blind in knallen. Nog mooier is dat de volwassenen hen die ervaring gunnen en niet met een heleboel kabaal de concentratie verstoren, of de druk verhogen, maar ze lekker zelf laten sporten. De sfeer rond de mat en op de tribune is weer de hele dag warm en rustig en gericht op de verdere ontwikkeling van deze talenten.

Kijk hier voor de uitslagen. Kijk hier voor de foto’s van alle prijswinnaars. En voor de actie foto’s? Kijk hier.

2e Dan judo voor Sanne van Dijke

Tijdens de dan examens judo op zaterdag 17 maart in Gilze kreeg topjudoka Sanne van Dijke een bijzondere promotie tot 2e dan judo. Dit dankzij indrukwekkende prestaties in de afgelopen 2 jaar: Zij werd Europees kampioen Judo bij de senioren en tweemaal bij de junioren en ze won brons op het topzware Grand Slam toernooi in Parijs.

Deze welverdiende promotie werd uitgereikt door de voorzitter van de Districts Graden Commissie Judo: Peter Goossens.

Districtswaarderingsspeld voor Geert de Jongh van JC Drunen

zondag 18 maart, tijdens een judo toernooi van Judoclub Drunen, neemt JBN districtsvoorzitter John Beer opeens het woord en vraagt de voorzitter van JC Drunen, Geert de Jongh, naar voren te komen. Geert probeert nog snel even enkele loten te verkopen aan John, maar John heeft nu even een andere prioriteit:

Hij laat iedereen weten dat Geert al in 1992 lid is geworden van het bestuur van Judoclub Drunen. Na 10 jaar werd hij voorzitter. In 2008 kwam er een nieuwe voorzitter, en toen had Geert de keuze: stoppen of iets ander leuks te gaan doen. Het werd dat laatste: als bestuurslid werd Geert verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe dojo. En toen in 2010 de voorzittersportefeuille vrij kwam werd hij, tot vandaag, weer voorzitter.

Kortom: 25 jaar bestuurslid, waarvan zo’n 14 jaar als voorzitter, en de drijvende kracht achter de totstandkoming van de nieuwe dojo, die 2 jaar geleden in gebruik is genomen. Dankzij deze langdurige en deskundige inzet als vrijwilliger voor Judoclub Drunen heeft het bestuur van JBN Zuid-Nederland besloten Geert te onderscheiden met de JBN districtswaarderingsspeld.

Günther Kosak JBN bondsridder met Gouden ereteken

Zaterdag 10 maart vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats in Oosterhout. een bijzondere vergadering, omdat portefeuillehouder Breedtesport Günther Kosak na liefst 22 jaar besloten heeft om een stapje terug te doen. Voordat het zover was nam voorzitter John Beer het woord. Hij laat Günther weten dat er niet eerder een portefeuillehouder Breedtesport/Technische Zaken is geweest die zo lang op zijn post is gebleven (sinds het ontstaan van ons district, in 1948). Günther is bijna altijd aanwezig geweest tijdens districts dan examens judo en jiujitsu en tijdens de vele commissie vergaderingen. Zeker ook dankzij zijn rustige, nuchtere en relativerende manier van doen heeft hij tijdens die 22 jaar goed kunnen samenwerken met de vele verschillende commissieleden en districtbestuurders.

 

Günther met links zijn echtgenote Els en rechts John

Dankzij deze uitzonderlijke bijdrage aan het judo, jiujitsu en aikido in ons district mag John, namens het JBN bondsbestuur, Günther benoemen tot bondsridder met het Gouden ereteken.

 

Het oude en nieuwe districtsbestuur, met links Rens van Stigt, de opvolger van Günther.