Bijzondere promotie

Promotie2016Van links naar rechts: Ryan Lo-A-Njoe, Kim Hooi, Martin Kip en Tom Meulensteen

Voorafgaand aan de danexamens judo op zaterdag 18 juni hebben vier judoka’s een bijzondere promotie ontvangen die ze verdiend hebben n.a.v. de geleverde wedstrijdprestaties Ryan Lo-A-Njoe en Kim Hooi: bijzondere promotie naar 1e dan op basis van het volgende resultaat: Nederlands Kampioen – 18 op 09-04-2016 Martin Kip en Tom Meulensteen: bijzondere promotie naar 2e dan op basis van het volgende resultaat: Nederlands kampioen NK -18 2013 en NK-21 13-02-2016.

Op zaterdag 18 juni deden 35 judoka’s examen voor 1e, 2e of 3e dan:
28 kandidaten gingen op voor 1e dan (geslaagd 15)
5 kandidaten gingen op voor 2e dan (geslaagd 5)
2 kandidaten gingen op voor 3e dan (geslaagd 2)
1 kandidaat is eerder op geweest, dus in totaal 23 kandidaten geslaagd
Kijk hier voor de geslaagden…………

NK teams

Zuid-Nederlandse teams presteren goed op NK jeugdteams.

In het Triavium in Nijmegen zijn dit weekend de wedstrijden gejudood om de Nederlandse titel bij de jeugdteams. Later in de middag werden de wedstrijden van de Nationale Judo League gehouden voor de senioren.Judoteam-Zuid-Nederland

Judoteam Zuid-Nederland wordt kampioen bij de meisjes -15 jaar.
Het team verslaat judoteam Haaglanden met 5-2 en Terwinselen delft het onderspit met 4-3.
In een spannende finale, waar de teams tot het uiterste geconcentreerd zijn verslaat judoteam Zuid-Nederland het team van Dijkman Sport met 4-3.
Een mooi resultaat.

bij de jongens -15 jaar is reikt het team van sportcentrum Essink tot de finale. Zij versloegen in de voorrondes het team van Bushi Arnhem met 4-3 en het team van Mahorokan/slingerland met 5-2. In de finale moesten zij het opnemen tegen Judo Yushi die met grote overmacht de titel naar zich toehaalden.
Met 6-1 eisten de judoka’s van Judo Yushi de gouden medailles en de Nederlandse titel voor zich op. De jongens van sportcentrum Essink zijn een goede 2e geworden.

Bij de meisjes -12 jaar een bronzen medaille.
De meiden van het team van Buel Sport/Berlicum verliezen in de halve finale van de latere kampioen Haaglanden. Zij herpakken zich goed, en winnen de strijd om brons van het team van Geelhoed-Beveland met 5-2. Een mooie wedstrijd met een mooi resultaat.

Ans van de Kerkhof neemt afscheid als bondsbestuurder

9 jaar geleden maakte Ans van de Kerkhof, met haar portefeuille Wedstrijdzaken, de stap van het districtsbestuur van Zuid-Nederland naar het bondsbestuur. Op 18 juni zat de maximale zittingstermijn van de bestuurder erop, en moest Ans terug treden. Zij deed dat tijdens een receptie, waar bestuurders Jos Hell en René Boogaard mooie woorden spraken. Ook ontving zij voor haar jarenlange inzet een hoge JBN onderscheiding: zij werd Lid van Verdienste.
Aan voorzitter John Beer laat zij weten dat zij zich graag, af en toe, wil blijven inzetten voor ons district.

Mlbl9097

Zeven (7!) 6e-danners jiu-jitsu erbij in district Zuid-Nederland!

Medio 2015 heeft het bestuur van district Zuid-Nederland liefst 3 verzoeken ingediend voor een bijzondere promotie tot 6e dan jiu-jitsu. De 3 heren, Wil Pansters, Mario Willemen en Pax Nicolasen, hadden al binnen 5 jaar voldaan aan de eisen die hieraan gesteld worden. En dat kwam niet alleen omdat zij al vele jaren lid zijn van de Districts Graden Commissie Jiu-Jitsu, maar zeker ook dankzij het opleiden van vele jiu-jitsuka’s. Speciale vermelding is het indrukwekkend aantal geslaagde leerlingen van Wil Pansters: in 5 jaar zijn 37 leerlingen geslaagd voor 66 Dannen, waaronder 4 4e-dannen. Begin juni kregen deze drie heren de uitnodiging om op zaterdag 18 juni 2016 aanwezig te zijn bij de hogere dan-examens jiu-jitsu in Wijk bij Duurstede.

Eind mei werd het gerucht bevestigd dat er 4 jiu-jitsuka’s (allemaal uit ons district), als onderdeel van een pilot, waren gevraagd om voor het eerst een technisch examen af te leggen voor 6e dan jiu-jitsu. Deze heren, Andy Jong Tjien Fa, Ruud van Roosmalen, Marcel Lucassen en Guus de Laure, bleken na afloop allemaal geslaagd te zijn voor dit zware technische examen. Ook deze heren kregen de uitnodiging om aanwezig te zijn in Wijk bij Duurstede.

Zaterdag 18 juni 2016 wordt daardoor voor het district Zuid-Nederland een historische dag: er wordt een indrukwekkende stap maakt van 3 naar liefst 10 6e-danners jiu-jitsu! Sinds het bestaan van ons district, in 1948, is zowel in het jiu-jitsu als in het judo en aikido, nog nooit zo een grote stap voorwaarts gezet. Het is het resultaat van decennia lang, samen, focussen en onderwijzen op techniek, waarbij met name Tony van Venrooy vaak de trekker is geweest. Mede namens de 9000 leden van district Zuid-Nederland feliciteerde voorzitter John Beer de 7 kanjers met hun giga prestatie. Kijk op Facebook voor meer foto’s: Facebook

IMG_2218b