Open Zuid-Nederlandse Kata Kampioenschappen Judo 2015

word

Inschrijf formulier

pdf

Info flyer

Zaterdag 21 november 2015 zal in Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze de Open ZN Kata kampioenschappen judo plaatsvinden. Er is keuze uit: Nage-no-Kata (kyu klasse: 3 series), Nage-no-Kata, Katame-no-Kata, Ju-no-Kata, Kime-no-Kata en Kodokan Goshin Jutsu. Inschrijven voor 31 oktober via formulier hiernaast.

Zuid Nederlands Kampioenschap voor de Jeugd tot 12 jaar

Zaterdag 11 oktober. In Gilze met een kermis op de stoep van de sporthal, dus lastig met parkeren, maar verder wel erg leuk voor na de wedstrijden.

MLBL8135.jpg

Een half uurtje voor de aanvang van de wedstrijden is er een lang officieel moment, om een deel van onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en van een bloemetje te voorzien. Voor het eerst hebben we een lange rij partners en familie en het is leuk om die mensen ook eens in het echt te zien, want vrijwilliger ben je eigenlijk met zijn tweetjes en dat vergeten we wel eens. Kijk hier voor de foto’s

Lees verder

Sanne Verhagen Nederlands Kampioen

Sanne-VerhagenZilver voor Suzanne Zegers, Genevieve Bogers en Tessie Savelkouls, brons voor Kim Franssen en Cassidy van Boxtel.  De mannen staan met lege handen.

Voorlopig voor de laatste keer een NK in Rotterdam. Voor het eerst in jaren zijn ook de toppers aanwezig, dus als je kampioen wordt, dan ben je ook echt de beste judoka van Nederland.  In het verleden begonnen de gesprekken na afloop, meestal met de zin: zij/hij heeft allerlei privileges, maar hij/zij ontloopt me, want is bang van mij te verliezen en ik heb dus weer bewezen dat ik er sta. Dat was niet leuk. Voor niemand. Nu is het gewoon duidelijk.

Sanne (2e van links) tussen de andere prijswinnaars.

Sanne Verhagen uit Best, van Topsport Zuid is kampioen tot 57 kilo. Duidelijk en overtuigend. Paula Borgonje gaat er simpel af met een armklem ippon. Jullie Kemmink ligt al snel in een houdgreep. En dan de finale. Hilda Jager is een hoofd groter dan Sanne en die lengte zit vooral in beenlengte. Dat is lastig voor een judoka, want je loopt makkelijk op een beenworp. Sanne draait dat om, ze maakt yugo met een beenhaak binnenlangs en kan dan eigenlijk de wedstrijd verder uit spelen, maar dat ligt haar niet zo. Ook Hilda loopt op een mooie armklem en dan is Sanne, zoals vooraf verwacht, kampioen. Lees verder