Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar

Dewy Lo-a-Njoe-01

Dewy: NK -18 goud

Ryan Lo-a-Njoe-02

Ryan: NK -18 goud

Zuid Nederland is vanaf dit weekend drie Nederlands kampioenen tot 18 jaar rijker.
Ryan en Dewy Lo-a-Njoe maakten er een dubbel feest van voor hun ouders.
Ryan versloeg in de finale van de klasse -60kg tijdens het NK, de Zuid-Hollandse Kwin Phetmanee op ippon.
Zijn zus Dewy die in de klasse -48kg judoot versloeg in de finale de Midden Nederlandse Alexe Wagemaker eveneens met ippon.
Ryan is gestaag op weg om zijn doel te halen, kwalificatie voor het EK -18 in Finland in juli 2016.
Zijn resultaten zijn stabiel en goed.
Zus Dewy doet niet onder voor haar grote broer. Tijdens het NK -21 haalde zij brons dit jaar. Nadat zij in 2015 de Nederlandse titels tot 15 en tot 18 jaar in de klasse -40 kg al op haar naam zette. De overstap naar de klasse -48kg bekroont zij meteen dit jaar met het Kampioenschap.

Kim-Hooi-03

Kim: NK -18 goud

De derde Nederlands kampioen kwam uit in de klasse -70 kg. Kim Hooi die in haar finale de Midden Nederlandse Silja Kok versloeg.
Ook Kim Hooi deed het niet voor minder dan goud op ippon. De eerste nationale titel voor Kim.
Ook hier dubbel feest in het gezin, want zusje Noa Hooi reikte tot de finale van het NK-18. Daar verloor zij na een zeer enerverende partij tegen de Oost-Nederlandse Sacha Buwalda. Pas na ruim 3 minuten in golden score kwam de bestraffing waardoor Noa net naast de titel greep en genoegen moest nemen met zilver.
Goud en Zilver dus voor de zusjes Hooi.
Lees verder

Budo Veteranen bijeenkomst in Eindhoven; het programma

Zaterdag 9 april 2016, van 13:30 tot ca. 17:30 uur, wordt voor de tweede keer een budo veteranen bijeenkomst in JBN district Zuid Nederland georganiseerd. Deze vindt plaats in het Essink Sportcentrum, Toon Schroderlaan 2 in Eindhoven. Deelname kost €8,00 pp., incl. een consumptie. Dus ben je (veel) ouder dan 18 jaar en wil je eens op een hele andere manier kennis maken met de 3 budo sporten van de JBN, geef je dan op via budoveteranen@gmail.com of kom gewoon op 9 april naar de budo veteranen bijeenkomst. Het programma
– Tom Essink en Roger Reniers verzorgen de judo (tachi waza en ne-waza) training.
– Wim van Vorstenbosch (8e dan jiu-jitsu, 7e dan judo) verzorgt een clinic met als thema: jiu-jitsu met judo, aikido en karate vormen.
– Pierre Geraedts (7e dan aikido) laat de deelnemers de aikido principes ondergaan
– Peter Sanders ( 7e dan hapkido en 8e dan taekwondo) geeft een hapkido clinic. Hiermee laat hij ons kennis maken met de principes van het hapkido (het Koreaanse aikido), inclusief ademhalingsoefeningen.
– Tenslotte wordt nog een Kodokan Goshin jitsu kata getoond. De kata clinic wordt door Eric Markgraaff, Roger Reniers en Olaf van Geel gegeven.