Lid van Districts Graden Commissie Judo?

Het bestuur van JBN Zuid-Nederland is op zoek naar een kandidaat die lid wil worden van de Districts Graden Commissie Judo.

De kandidaat moet minstens 4e dan judo hebben en zich willen gaan inzetten voor het verder verhogen van het judo niveau binnen ons district. Wij zoeken deze keer een kandidaat met veel kennis en ervaring van het Busen kata. Als je vragen hebt, neem dan contact op met de portefeuillehouder Technische zaken Günther Kosak.

Als je Interesse hebt, laat het ons dan uiterlijk 4 maart 2018 weten door een mail te sturen naar José van Roestel.Laat in die mail ook weten waarom je graag lid wilt worden van deze commissie. Iedere kandidaat zal daarna worden uitgenodigd voor een gesprek.

Richard Snik bondsridder Goud

Zaterdag 20 januari 2018 vindt de jaarlijkse applicatiecursus voor scheidsrechters plaats in Kaatheuvel. Naast districsbestuurder en scheidsrechter John Oomen zijn ook twee andere districtsbestuurders aanwezig: John Beer en José van Roestel. En dat zijn geen scheidsrechters. John verzoekt een verbaasde Richard naar voren te komen, en liet hem het volgende weten: Het JBN bestuur heeft je benoemd tot bondsridder met het Gouden Ereteken! John laat Richard weten dat niet aleen zijn 22 jaar als judo scheidsrechter en zijn 16 jaar als lid van de districts scheidsrechter commissie een grote rol hebben gespeeld voor deze hoge onderscheiding, maar zeker ook de 11 jaar dat hij zich al inzet om het scheidsrechteren voor het G-judo (of A-judo, zoals het nu genoemd wordt) op de kaart te zetten. En dat is hem zeker gelukt! Kortom een zeer verdiende JBN waardering.

Espoir 2018: top judo, gezellig, vriendelijk en strak gepland

“Wat een leuke kinderen”,  “wat een top scheidsrechters”, “wat een rustige sfeer”, “een perfecte organisatie”, “wat een gaaf toernooi is dit toch”, maar ook:  “wat ben ik moe” en “wat duurt het lang”. Dit zijn uitspraken die je kunt horen tijden dit evenement. Zoals elk jaar dus eigenlijk.

Het klopt weer allemaal, maar over 14 dagen hebben we toch echt weer een evaluatievergadering met tientallen dingen die we komend jaar anders, beter gaan doen. Dit was de 42e uitvoering van ‘ons’ Espoir toernooi en we zijn weer mega trots op onszelf, maar in ons hoofd en in de laatste uren zijn we ook al weer bezig met editie 43 en die wordt nog beter. Dat beloven we nu al. (meer foto’s… )

Matsuru Dutch Open Espoir weer groot succes

Op 13 en 14 januari vond de 42e editie van het Matsuru Dutch Open Espoir toernooi plaats. 1835 judoka’s uit 21 landen hadden zich ingeschreven. Het toernooi verliep uitstekend, mede dankzij Nico van Dijk en zijn 3 collega’s die de uitdagende opdracht hadden om sommige onderdelen op 4 matten in te plannen. Op beide dagen lukte dat uitstekend: zondag draaide de laatste wedstrijd om 17 uur. Veel coaches en buitenlandse scheidsrechter lieten ons weten dat zij nog nooit zo een groot toernooi hadden meegemaakt dat zo relaxed, professioneel en ook nog op tijd was verlopen. En dat is een groot compliment voor de bijna 200 vrijwilligers die dit toernooi mogelijk maken.

Kijk hier voor de uitslagen.
Kijk hier voor de fotoalbums.

Dit jaar werd de Smit wisselbeker gewonnen door budovereniging Bushi uit Arnhem, met Judo club Hercules als tweede, en Judo club Lu Gia Jen als derde. De prijs werd uitgereikt door Carly Smit, de dochter van 2 Espoir oprichters: Pim en Joke Smit.