Sinterklaastoernooi 2018

Op zaterdag 25 november vindt weer het Sinterklaas judo toernooi plaats. Kijk hier voor de weegtijden en wie er heeft ingeschreven. Let op: alle deelnemers worden verdeeld over poules van max. 5, op basis van hun werkelijke gewicht.

Tenslotte: enkele Pieten hebben al toegezegd om te komen, en de Sint probeert een andere afspraak te verzetten zodat hij in ieder geval de prijzen kan gaan uitdelen. Laten we duimen dat dit gaat lukken.

Zuid-Nederlands Kampioenschap voor de jeugd tot 12 jaar

Zondag 22 oktober en een bomvolle sporthal Achter de Tuintjes te Gilze. Alle ouders en veel opa’s en oma’s komen genieten van onze jeugdleden. Ook voor de organisatie is deze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen een van de aller leukste kampioenschappen.Ruim 300 kinderen schrijven zich in en het zoemt van de spanning als ze zich melden voor de weging. We doen altijd heel officieel met wegen en de papier controle, al zijn we niet zo streng als we lijken. Er is nog nooit een kind naar huis gestuurd. Vreemde mensen in uniform zijn voor de meeste kinderen, zeker de 1 e keer, erg indrukwekkend en de volwassen mensen, die ze kennen moeten buiten op de gang wachten. Het is nogal wat als je pas zo jong bent. Door het zo officieel te maken ontdekken ze mogelijk, dat je echt wel een kanjer bent, als je dit nivo aan kan en het niet zo heel erg is, als een medaille pakken vandaag nog niet lukt. Het is wel heel echt allemaal.
Als de wedstrijd begint met 1 minuut stilte, voor twee van onze vrijwilligers, die de afgelopen maanden zijn overleden, zijn het de volwassen mensen, die zwaar onder de indruk raken van de kinderen. Ongelofelijk, dat bijna 200 kinderen van nog geen 10 jaar oud, zo muisstil kunnen zijn. Het ontroerd velen.
Het wordt een prachtige sportdag. Veel onderling respect, prachtige technische momenten, mooie ippons. Kijk hier voor de foto’s…..
Lees verder