Judo gigant Jan van Gent overleden

Op 7 december 2018 is judo pionier Jan van Gent overleden. Jan heeft een belangrijke rol gespeeld in de opbouw en consolidatie van het judo, niet alleen in ons district, maar zeker ook in Nederland.
Jan was klein van stuk, maar groot in het judo. De oprichter van sportschool Jan van Gent in Den Bosch stopte pas 5 jaar geleden, na liefst 65 jaar, als judo leraar. Jan is ook actief geweest als vrijwilliger binnen het district. Naast examinator is Jan 30 jaar judo scheidsrechter en 13 jaar voorzitter geweest van onze districts graden commissie Judo. Daarnaast is hij ook lid en voorzitter geweest van de nationale graden commissie Judo.

In 2003 kreeg Jan uit handen van Anton Geesink de 8e dan Judo.
Jan van Gent was JBN bondsridder met het gouden ereteken, en dankzij zijn decennialange inzet voor het judo heeft hij ook een koninklijke onderscheiding ontvangen: Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Sensei Jan is 90 jaar geworden.

Wij wensen zijn echtgenote Lenie (ze waren 2 weken geleden 70-jaar getrouwd!), zijn 2 zonen en zijn vele (judo) vrienden veel sterkte toe.