Judo Topsport Zuid in de hoofdklasse Nederlands kampioen

Judo Topsport Zuid is met het mixed team van Eindhoven in de hoofdklasse Nederlands kampioen geworden. De titel blijft dus in het zuiden al was de finale een spannende strijd tegen het team van Heerenveen, de thuisclub, waar Tom Meulensteen de beslissing moest brengen. Feliciteer hun met een like.1 Judo Topsport Zuid-004

Op zondag 6 december was Sportstad Heerenveen de host van de finaleronde van de Nationale mixteamcompetitie. In de halve finale van de hoofdklasse nam versloeg Judo Topsport Zuid het team van AFAS Theo Meijer Sport.
Topsport Zuid is 1e in de hoofdklasse
Brabant open judo 3e in de overgangsklasse

Lees verder

Eerste Open Zuid-Nederlandse Kata Kampioenschappen

Zaterdag 21 november 2015: Gilze – Sporthal Achter de Tuintjes. Onder leiding van katawerkgroep judo Zuid-Nederland werden zaterdag 21 november jongstleden de eerste open kata kampioenschappen judo van Zuid-Nederland gehouden.UItvoeringAchtentwintig koppels uit Zuid-Nederland, Noord~ en Zuid-Holland hadden zich hiervoor ingeschreven. Er werd gestreden in zeven categorieën. De deelnemers werden merendeels vertegenwoordigd door district Zuid-Nederland.
De organisatie hoopt volgend jaar op een nog groter en wellicht een internationaal deelnemersveld.
Gezien de kwaliteit van de demonstraties kan men zeggen dat de beoefening van kata in Zuid-Nederland in de lift zit. Lees verder

Hoog bezoek tijdens Sinterklaastoernooi

Op zondag 29 November werd in Gilze het jaarlijkse Sinterklaas toernooi van de JBN Zuid Nederland georganiseerd. Zo’n 100 kids streden deze dag om de ereprijzen.

image141.jpg

De jeugdcommissie van het district had er voor gezorgd dat de jeugd zich, naast de judowedstrijden, kon bezighouden met allerlei spellen. Als men alle spellen goed had uitgevoerd kregen de kinderen een heus pietendiploma. Ook was er een kleurhoek waar de kinderen hun artistieke kant konden laten zien. Er werden dan ook vele mooie kleurplaten gemaakt. De zwarte pieten hadden de moeilijke taak om uit al deze kleurplaten, 6 mooie uit te kiezen welke werden beloond met een grote beker.
Ook de judowedstrijden, waar de kinderen natuurlijk voor waren gekomen, verliepen soepeltjes. Voordat de wedstrijden van start gingen werden de wedstrijdregels nog even uitgelegd en werd er als warming up een sinterklaas reactiespel gedaan.
Daarna was het tijd voor actie. Vele mooie judopartijen waren er te zien. De Pieten vulden tussen de wedstrijden door de handjes van de judoka’s zodat ze tussendoor ook nog wat te snabbelen hadden.
Toen de wedstrijden klaar waren werd Sinterklaas onder luit gezang ontvangen. Zelfs de ouders moesten hun muzikale talenten nog tonen en zo enkele liedjes voor de goed heiligman zingen. Daarna was het natuurlijk tijd voor de prijsuitreiking. Voor alle deelnemers was er een prijs en een paar taai taai popjes. Kijk hier voor de foto’s
Hieronder de uitslagen: Lees verder