Zilver op EK Judo Kata!

19 mei 2018 hebben Erik Faes en Niels Neumann deelgenomen aan het EK kata Judo in Koper (Slovenië). Erik en Niels vertegenwoordigden Nederland in de categorie Nage no kata in de leeftijdscategorie 1 (waarbij Tori onder de 35 jaar moet zijn).

Helaas zat prolongatie van de Europese titel, die ze in 2017 wisten te winnen, er niet in, maar met 381 punten behaalden ze wel een knappe zilveren plak! 

Deze 2e plaats gaf recht om ook deel te nemen aan de klasse “nage no kata alle categorieën”, waaraan ook de kampioenen van andere leeftijdsklassen deelnamen. In deze categorie zijn Erik en Niels verdienstelijk 5e van Europa geworden. Een indrukwekkende prestatie.

Erik Faes en Niels Neumann zilver op EK Kata Judo

 

Zuid-Nederlands kamp. Teams -12/-15j

Zondag 27 mei is een snikhete dag. De ventilatie van sporthal Achter de Tuintjes maakt, dat de temperatuur in de hal prima te hebben is, al hoeven de medewerkers hun zwarte jasjes vandaag niet aan.

Jessica Kraak krijgt, tot haar grote verrassing, de districts waarderingsspeld overhandigd tijdens het openingswoord. Jessica zet zich al meer dan 10 jaar in als wedstrijdschrijver, en dan niet alleen op de vele districtskampioenschappen, maar ook op veel club toernooien. 

Jessica Kraak ontvangt de districtswaarderingsspeld

Hier beneden staan de uitslagen. 

Bijzonder is, dat ondanks een buitentemperatuur van bijna 30 graden, alle teams die zich hebben aangemeld, ook zijn gekomen. Wat een geweldige mentaliteit !

Jammer is het wel dat lang niet alle clubs een team kunnen/willen leveren voor dit kampioenschap, want eigenlijk zou toch iedereen een team tot 12 jaar op de mat moeten kunnen zetten? De judoka’s die er wel zijn beleven een bijzondere wedstrijddag, want in een team draaien is een heel andere ervaring dan deelnemen aan een individuele wedstrijd. Lees op pagina 2 verder over dit bijzonder kampioenschap.

JiuJitsu Fighting & Duo System & Newaza JiuJitsu

Op zondag 9 september 2018 vindt voor de tweede keer het Open Zuid-Nederlands kampioenschap JiuJitsu Fighting System plaats. Deze keer zal ook het JiuJitsu Duo System onderdeel zijn van dit toernooi. En voor het eerst worden ook judoka’s en jiu-jitsuka’s van 12 jaar of ouder, die goed zijn op de grond, uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste Newaza JiuJitsu kampioenschap!

Kijk hier voor alle info: JBN ZN JiuJitsu Evenement 2018-Uitnodiging

Inschrijven kan tot uiterlijk 19 augustus 2018:

In ENGLISH

The Southern district of the Dutch Judo Federation JBN organizes for the 2nd time the Open Southern Dutch JiuJitsu Fighting System tournament on Sunday, 9 September 2018. This time also JiuJitsu Duo System and Newaza JiuJitsu are part of this tournament.

Look here for all details. JBN ZN JiuJitsu Event 2018-Invitation
And find here the registration form: JBN ZN JiuJitsu Event 2018-Registration form

Op zoek naar gebruikte judo matten?

Binnenkort gaan wij onze matten vervangen die de afgelopen jaren zijn gebruikt voor onze districts toernooien en dan examens in Gilze. Als gevolg hiervan zullen deze matten voortaan gebruikt gaan worden om te verhuren aan clubs die toernooien organiseren en gebruik maken van onze matten container.

Dit betekent dat onze oudste matten, die nu nog in de matten container liggen, door ons niet meer gebruikt gaan worden. Daarom gaan we deze te koop aanbieden. In totaal worden 351 groene en 282 rode matten te koop aangeboden. Iedere mat is 4 cm dik en heeft een oppervlakte van 1 m2.

Wij realiseren ons dat deze matten een flinke slijtage laten zien. Om die reden zullen we een prijs van € 6 per mat hanteren. Bij grote bestellingen zal de prijs iets lager liggen.

Als je interesse hebt, laat ons dan weten hoeveel rode en groene matten je wilt kopen. Als er te veel geïnteresseerden zijn, dan geven wij voorrang aan clubs die JBN lid zijn.
Als er dan nog te veel geïnteresseerden zijn, dan krijgt de club voorrang die een JBN keurmerk heeft.

Tot 9 juni 2018 kunnen geïnteresseerden hun wens, via mail, kenbaar maken aan John Oomen (jbnzn.wedstrijdzaken@gmail.com). Daarna zal besloten worden welke club hoeveel matten gaat krijgen.

Tenslotte:

  • De koper moet zelf zorgen voor vervoer van de matten. De matten moeten worden opgehaald in Gilze.
  • Bij de overdracht van de matten wordt door ons geen selectie gemaakt tussen goede en minder-goede matten. De koper accepteert iedere mat, ongeacht de kwaliteit.