Matsuru Dutch Open Espoir 2019: Superlatieven!

Voor wie niet weet wat “superlatieven” betekent: Dat zijn woorden als: geweldig, vet, cool, gaaf en andere dingen die erg overdreven klinken, als je ze hoort over een sportwedstrijd.

We hoorden ze opnieuw. In alle talen. Mondeling en schriftelijk. Kijk maar op FB. Wij speelden dat samen klaar, als district en dat al voor de 43e keer. We zijn plettertrots op ons, maar ook op jullie: onze judoka’s

Proficiat papa’s en mama’s ! Ze werden niet allemaal kampioen, maar wat hebben jullie keurige respectvolle kinderen en wat hebben wij, de 250 vrijwilligers en alle coaches, genoten van jullie kinderen. Balen als je er al snel uit ligt hoort bij sterker worden, maar is niet leuk. Met een dergelijke zware bezetting kan dat wel gebeuren.

Ik stel voor: Olivier Fleurmon. Fransman en hij woont in Parijs. Hij is van de grote club Blanc-Mesnil en dat is ook de plek waar hij woont . Het is een wijk bij Parijs. Hij doet mee onder 21 jaar. Olivier is wereldkampioen jiujitsu en vindt Engels praten nog best lastig. Het is ook verder een vrij onopvallende bescheiden jongen. Hij is dus al wel  wereldkampioen en hij won afgelopen jaar brons  op de Franse kampioenschappen Judo. Omdat judo heel groot is in Frankrijk is dat niet zomaar iets, maar ook een topprestatie.

Hij vindt het geweldig bij ons.  We zijn organisatorisch top en dan komen de complimenten weer. Hij is trots op zijn 3e plaatst in de klasse tot 73 kilo, want dit is zijn eerste internationale judowedstrijd. In jiujitsu wint hij meestal wel, maar dit is zijn eerste echte internationale judomedaille.

Olivier baalt ook. Hij verloor, omdat hij een stomme fout maakte. Dat kan, maar hij maakte diezelfde fout ook al op de Franse kampioenschappen  en dat is dus echt stom. Hij is wel superblij dat hij nu weet, dat hij daar echt aan moet gaan werken en moet voorkomen, om datzelfde nog een keer te doen. Dit was dus een mooi leermoment en hij kan nu weer lekker ergens echt aan gaan werken.

Geweldige kerel. Ik heb het gevoel, dat we hem nog wel ooit tegen gaan komen. Bijvoorbeeld in Bercy, in februari, als daar het Tournoi de Paris gehouden gaat worden. Dat is het Espoir toernooi, maar dan voor senioren en met 10.000 judokenners op de tribunes. Je moet maar eens gaan kijken daar.

Wie wil ons district gaan helpen met financiën?

Het bestuur van JBN district Zuid-Nederland is naarstig op zoek naar een vrijwilliger die het district wil gaan ondersteunen met haar financiële zaken. Het afgelopen jaar heeft onze portefeuillehouder Technische zaken, Rens van Stigt, ad-interim deze zaken opgepakt. Hij wil hier terecht een punt achter gaan zetten en daarom hopen we al op zeer korte termijn in gesprek te kunnen gaan met een mogelijk opvolger.

Als penningmeester ben je enerzijds bezig, als lid van het districtsbestuur, met het opstellen en bewaken van budgetten, anderzijds met het beheren van de kas en het verrichten van betalingen. Het grootste deel van de uitvoering van de boekhouding gebeurt door het bondsbureau in Nieuwegein. Daarnaast telt je stem natuurlijk mee bij alle besluiten die door het districtsbestuur worden genomen.

Als je interesse hebt in deze functie neem dan contact op met Rens van Stigt (jbnzn.penningmeester@gmail.com).
Ken jij iemand die deze functie misschien zou kunnen ambiëren, laat het ons dan weten, zodat wij contact kunnen opnemen met die persoon.