Judo en jiu-jitsu leraar Henk Becks uit Den Bosch overleden

Henk Becks, woonachtig in Den Bosch, is op 2 november 2016, op 84 jarige leeftijd, overleden. Henk was ruim 50 jaar actief als budoka. Hij was drager van 5e dan judo en 4e dan jiu-jitsu. Als oprichter en eigenaar van Sportschool Becks heeft Henk vele honderden leerlingen gehad. Henk is ook jarenlang actief geweest als examinator bij de dan-examens jiu-jitsu in ons district. Op 10 november is, in kleine kring, bestaande uit familie en enkele judo en jiu jitsuka’s uit Den Bosch afscheid genomen.

meneerbecks

Twinkel G-judo toernooi 2017

In 2017 wordt alweer voor de 18e keer het Twinkel Judo Toernooi voor judoka’s met een verstandelijke beperking georganiseerd. Het toernooi vindt deze keer plaats op zaterdag 21 januari 2017 in sporthal “Achter de Tuintjes”, Kapittelstraat 15 in Gilze. De ontvangst is rond 10 uur, en vanaf 11 uur worden de wedstrijden gedraaid. Rond 16 uur verwachten wij met de laatste prijsuitreikingen bezig te zijn. Wij zullen het toernooi in twee delen splitsen, om daarmee lange wachttijden te voorkomen. Open beide formulieren voor meer details en het inschrijfformulier. Mail het inschrijfformulier uiterlijk 1 januari 2016 naar ons toe.

Tenslotte: kijk hier voor de foto’s tijdens het Twinkeltoernooi 2016, of hier voor de foto’s met alle kampioenen in 2016.

pdf

Excel logo

Open ZNK Jiu-jitsu Fighting System 2017

Due to the international jiu-jitsu Fighting calendar we are forced to cancel our tournament. Next season we will plan this tournament in another month, so see you next year!

District Zuid-Nederland zou op 12 maart 2017 voor het eerst sinds lange tijd weer een open Zuid-Nederlands jiu-jitsu kampioenschap Fighting System gaan organiseren. Helaas is duidelijk geworden dat door de internationale jiu-jitsu fighting kalender deze datum slecht past. Daarom zal dit toernooi het volgende seizoen in een andere maand gepland gaan worden.

========

District Zuid-Nederland gaat op 12 maart 2017 voor het eerst sinds lange tijd weer een open Zuid-Nederlands jiu-jitsu kampioenschap Fighting System organiseren. Dit gebeurt mede op initiatief van Peter Smid, sinds vele jaren Nederlands hoogste World Referee Jiu-Jitsu. De leeftijdscategorie van de deelnemers gaat van -10 jaar tot en met de senioren. Het evenement vindt plaats in Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze. Wij vertrouwen erop dat dit kampioenschap een begin is van een nieuwe traditie in ons district. Lees verder

Sinterklaas toernooi gaat niet door!

Doordat er dit jaar veel te weinig inschrijvingen zijn heeft de Sint, samen met zijn Pieten, besloten om deze keer het Sinterklaas toernooi niet door te laten gaan. Wij vinden het erg jammer dat voor het eerst sinds 1995 dit toernooi geen doorgang vindt. Volgend jaar wordt het toernooi in ieder geval weer op een zondag ingepland, en zal de Sint ook beginnende judoka’s tot 12 jaar gaan toelaten. Alle clubs die hebben ingeschreven krijgen natuurlijk snel hun inschrijfgeld terug.