Twinkel judo toernooi weer een succes

Twinkel2017Op zaterdag 21 januari vond alweer de 18e editie van het Twinkel G-judo toernooi plaats. 135 judoka’s van 6 tot bijna 60 jaar hadden ingeschreven. Omdat de groep nu in twee delen was gesplitst was het veel rustiger aan de mat, en hoefden de judoka’s minder lang te wachten. Na de gemeenschappelijke warming-up werd er goed en soms erg fanatiek gestreden op de mat, en natuurlijk ook flink gecoacht naast de mat. Bij de prijsuitreiking konden de kampioenen, naast een bijna-gouden beker, ook weer de traditionele Efteling verrassing in ontvangst nemen. Meer zien? Kijk dan op ons facebook account naar de vele foto’s.

Matsuru Dutch Open Espoir 2017

Net als altijd: 12 matten, 1750 deelnemers, 80 scheids­rechters, 100 enthousiaste vrijwilligers en (alleen onzichtbaar) wat stress, want het Espoir is gewoon een van de leukste judo weekenden in het jaar. Het was weer geweldig en het regende weer complimenten. We hebben buitenstaanders nodig, om er ons op te wijzen hoe bijzonder dit toch eigenlijk is. Kijk op onze Facebook site voor de vele foto’s van onze fotograaf Marcel van de Kerkhof.

De EHBO groep van Leen is professioneel. Hun inzet gaat gelukkig wel veel verder dan snel even geld verdienen. Zo weet bijna niemand dat Leen ook zorgt dat de temperatuur, de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte in de zaal constant worden gemeten en worden bijgesteld. Teveel bloedneuzen duidt op te droge lucht, leerden we van hem.

Voor de rest zijn we met amateurs aan de slag:

Na 41 jaar is er een dik draaiboek en daar staat simpel: inschrijvingen door Kees Hessels. Dat is dus een dagtaak. Dit jaar 2 manieren van inschrijven: de online manier voor alle JBN clubs, die ons met de paspoortcontrole veel tijd bespaart (lidmaatschap hoeft niet meer gecontroleerd te worden) en de andere, handmatige, manier voor alle buitenlandse clubs. Het meeste werk heb je aan alle veranderingen en vragen die daarna pas komen. Dit jaar was het voor het eerst dat bijna 55 clubs, met meer dan 500 judoka’s, niet mee mochten doen omdat de limieten werden overschreden. Er zijn dan clubs die gaan dreigen en schelden, en zeggen dat je een vreselijk mens bent. Gelukkig dat de ervaren Kees daar boven kan staan. Lees verder

Twinkel toernooi: begintijden

Het Twinkel G-judo toernooi, op zaterdag 21 januari 2017, heeft 2 begintijden: voor de judoka’s onder de 16 jaar begint het om 10.00 uur. De judoka’s van 16 jaar en ouder moeten zich vanaf 13.00 uur gereed houden.