Bijzondere promotie voor Niels Thijssen

Op maandag 20 augustus, tijdens de eerste les van het nieuwe judo seizoen, ontving Nederlands kampioen Niels Thijssen zijn zwarte band met bijbehorend diploma uit handen van Cor van der Heijden.
In maart 2018 werd Niels Thijssen Nederlands kampioen -18 in de categorie tot 66 kg. Daarmee verdiende hij automatisch een bijzondere promotie tot zijn 1e dan.
Helaas was het niet mogelijk om deze tijdens de dan-examens in juni uit te reiken en het districtsbestuur en de districtsgradencommissie judo wilden hem niet laten wachten tot de volgende dan-examens in november. Bij wijze van uitzondering kreeg Niels zijn zwarte band uitgereikt bij ‘zijn’ Sportschool van der Pol, uiteraard onder toeziend oog van sensei Eddy van der Pol.
Niels van harte gefeliciteerd met je Nederlands kampioenschap en met je bijzondere promotie tot 1e dan.

Bijzondere promotie Dewy Lo-A-Njoe

Op de valreep voor de vakantie ontving Dewy Lo-A-Njoe een bijzondere promotie tot 2e dan Judo uit handen van haar sensei (en tevens lid van de Districts Graden Commissie Judo) Cor van der Heijden. Dewy werd in maart 2018 Nederlands kampioen en op basis van dat wedstrijdresultaat komt ze in aanmerking voor de bijzondere promotie.

Normaliter reikt de DGCJ bijzondere promoties uit voorafgaand aan de danexamens. Door omstandigheden lukte het niet om de promotie in juni uit te reiken en zowel de DGCJ als het districtsbestuur zijn van mening dat wachten tot de danexamens in november wel heel lang duurt. Daarom hebben het bestuur en de commissie besloten om (bij wijze van uitzondering) de 2e dan op de club uit te reiken.
En dus mocht Dewy tijdens de jaarafsluiting van Budovereniging Dai naast vele mooie en lovende woorden ook haar 2e dan en het bijbehorend diploma in ontvangst nemen.

Danexamens Judo 2 juni 2018

Bijzondere promotie en huldiging tijdens de danexamens judo.
Voorafgaand aan de danexamens judo op 2 juni in Gilze worden een aantal judoka’s in
het zonnetje gezet.Als eerste wordt Senna van de Veerdonk uit Oss naar voren geroepen. Deze talentvolle
wedstrijdjudoka behaalde in 2017 een bronzen medaille tijdens de EK-18 in Kaunas. Een prachtig resultaat dat de Judo Bond Nederland waardeert met een bijzondere promotie tot haar 1 e dan. Namens de DGCJ ZN reikt Cor van der Heijden de zwarte band met bijbehorend diploma uit aan Senna. En natuurlijk mag een bosje bloemen daarbij niet ontbreken.
Vervolgens mogen Niels Neumann en Erik Faes op het matje komen. Onlangs op het EK kata veroverden zij een zilveren medaille in het nage-no-kata. Dat verdient een
bloemetje! En een lekker drankje om op het succes te proosten.

Kijk hier voor de behaalde danexamen resultaten

Zuid-Nederlands Kampioenschap voor de jeugd tot 12 jaar

Zondag 22 oktober en een bomvolle sporthal Achter de Tuintjes te Gilze. Alle ouders en veel opa’s en oma’s komen genieten van onze jeugdleden. Ook voor de organisatie is deze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen een van de aller leukste kampioenschappen.Ruim 300 kinderen schrijven zich in en het zoemt van de spanning als ze zich melden voor de weging. We doen altijd heel officieel met wegen en de papier controle, al zijn we niet zo streng als we lijken. Er is nog nooit een kind naar huis gestuurd. Vreemde mensen in uniform zijn voor de meeste kinderen, zeker de 1 e keer, erg indrukwekkend en de volwassen mensen, die ze kennen moeten buiten op de gang wachten. Het is nogal wat als je pas zo jong bent. Door het zo officieel te maken ontdekken ze mogelijk, dat je echt wel een kanjer bent, als je dit nivo aan kan en het niet zo heel erg is, als een medaille pakken vandaag nog niet lukt. Het is wel heel echt allemaal.
Als de wedstrijd begint met 1 minuut stilte, voor twee van onze vrijwilligers, die de afgelopen maanden zijn overleden, zijn het de volwassen mensen, die zwaar onder de indruk raken van de kinderen. Ongelofelijk, dat bijna 200 kinderen van nog geen 10 jaar oud, zo muisstil kunnen zijn. Het ontroerd velen.
Het wordt een prachtige sportdag. Veel onderling respect, prachtige technische momenten, mooie ippons. Kijk hier voor de foto’s…..
Lees verder