19e Twinkeltoernooi: Vrolijk en Respectvol

Op 19 januari 2019 vond in Gilze de 19e editie plaats van het Twinkel judo toernooi. Respect hebben voor elkaar is de kern van onze mooie judo sport. Het hoort er gewoon bij, net als een schoon judo pak en een schone mat. Zonder respect is er geen judo.Als er een kampioenschap respect hebben zou worden gehouden, dan zouden de bijna 100 A(angepaste)-judoka’s van het 19e Twinkel toernooi die zeker winnen! Met vlag en wimpel.

Het is dus fijn en warm in de hal, al heeft iedereen koude voeten. De verwarming doet het niet en buiten is onder het vriespunt. Het is dus gewoon koud in Achter de Tuintjes en eigenlijk kun je zo geen toernooi draaien. Iedereen constateert dat, niemand klaagt (behalve de organisatie).

Rond 9 uur druppelen de eerste sporters binnen. De spanning is merkbaar. Wat valt er eigenlijk te winnen? is een belangrijke vraag aan de eerste persoon die je in zo’n zwart pak tegen komt. Zijn er medailles? Kun je na afloop douchen? Waar moeten de meisjes zich omkleden? (dit vraagt een boom van een vent met een big smile), liggen de matten er al? Mag je de zaal nu al in?

 

 

De judoka’s met hun vele coaches/begeleiders gaan samen  de zaal in. De ruimte wordt goed verkend, de medewerkers worden begroet. Het heeft allemaal even iets meer tijd nodig dan bij een regulier toernooi. Weging is er niet. Indeling vindt vooral plaats op basis van de leeftijd, het opgegeven gewicht en de ‘beperkings’ klasse. Om de uiteindelijke poules goed samen te kunnen stellen worden we flink geholpen door Tycho Werff, die de meeste deelnemers persoonlijk kent. We draaien halve competitie, dus iedereen kan 3 of 4 partijen draaien.