Joke Smit overleden

Op 21 oktober 2016 is Joke Smit op bijna 90-jarige leeftijd overleden. Joke was in 1957 begonnen met JBN vrijwilligerswerk in het district, en tot 2013 (!) is zij in functie gebleven. Met die 57 jaar aan vrijwilligers werk heeft zij een unieke, indrukwekkende, prestatie neergezet. Vooral in de jaren 60 en 70 heeft Joke als inspiratie gediend voor veel dames die de weg naar het judo gingen bewandelen. In 1976 was het voor het eerst dat er een groot, internationaal, Dames Tiener toernooi werd georganiseerd. Samen met 2 andere dames was Joke de initiatiefneemster voor dit evenement. Vandaag de dag is dit judo toernooi uitgegroeid tot een van de grootste tiener toernooien ter wereld: het Matsuru Dutch Open Espoir toernooi met 1900 deelnemers.joke-smit-0005

Als dank voor haar grote inzet is Joke zowel als JBN bondsridder met het gouden ereteken én als ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. Een kleine, onverstoorbare, judoka is van ons heengegaan. joke-smit-0006