Nieuwe voorzitter districtsgradencommissie Judo

Op 1 januari 2018 heeft Manfred Kuijpers na 15 jaar zijn voorzittersfunctie van de Districtsgradencommissie Judo van JBN district Zuid-Nederland neergelegd. Het bestuur heeft Peter Goossens (39) benoemd tot nieuwe voorzitter. 

Manfred ontving op 1 juli jl. het Gouden Bondsridderschap, onder andere omdat hij al 50 jaar geleden toetrad tot de dgcj. Daarnaast is hij vele jaren bondscoach en technische expert van het Nederlandse Katateam geweest. Aan het eind van dit seizoen neemt hij definitief afscheid van de commissie.

Peter judoot sinds zijn zesde en heeft sindsdien een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Hij draagt 5e dan judo en 1e dan jiujitsu, is judoleraar B bij Sportschool Shintai in Halsteren en Lepelstraat en zit sinds 2013 in de districtsgradencommissie judo. Daarnaast is hij een succesvol katawedstrijd-judoka. Zo is hij vijfvoudig Europees en zesvoudig Nederlands kampioen judoshow, achtvoudig Nederlands kampioen katame-no-kata en drievoudig Nederlands kampioen nage-no-kata.